Minkälainen uimaranta Aholanraitilla on?

Mökkilomalla yksi tärkeimmistä asioista on meille suomalaisille tietysti vesi ja ranta. Monia Aholanraitille tulijoita kiinnostaa myös minkälainen uimaranta mökeillä on.

Aholanraitin mökeistä pääsee jokaisesta suoraan omaan rantaan uimaan, ongelle ja vaikka soutuveneilemään. Ovelta matkaa tulee parisenkymmentä metriä jokaisella mökillä.

Koivuniemen ja Mustikkamäen omissa rannoissa on laiturit, joista pääsee vaikka aamu-uinnille laitureiden päässä olevien portaiden avulla.

Kortelahti-mökin ranta on pieni, matala hiekkaranta, josta pääsee uimaan.

Jokaisessa mökissähän on myös tietysti puilla lämpiävä sauna, josta voi juosta uimaan ihan niin monta kertaa illassa kuin haluaa. Mökeillä on myös normaali suihku, joten vedenkantoon ei aikaa tarvitse mökkeillessä käyttää.

 

Mökkien välissä on yhteinen matala hiekkaranta, josta pientenkin lasten on turvallista mennä uimaan ja leikkimään. Rannassa ja rantahiekalla voi leikkiä hiekka- ja vesilelujen kanssa. Tässä isossa rannassa on myös suuri laituri, jossa voi ottaa aurinkoa tai viettää aikaa muuten vain. Tälle yhteiselle rannalle matkaa tulee Koivuniemestä ja Mustikkamäestä noin viisikymmentä metriä, Kortelahdesta parisenkymmentä metriä enemmän.

Aholanraitin-vuokramökit-uimaranta-laituri
Yhteinen uimaranta ja iso laituri kuvattuna kauempaa. Ranta on nurmikkoa ja uimapaikalla myös hiekkaranta.
Aholanraitin-vuokramökit-uimassa-ilta-aurinko
Ilta-aurinko paistaa Aholanraitin rantaan ja mökeillekin. Matala hiekkapohjainen ranta sopii hyvin lapsille.
Aholanraitin-vuokramökit-rannalla
Rannalla leikkimässä. Nykyisin tuo takana oleva kaislikko on raivattu ja rantaa vähän pidennetty.

Yhteisen rannan isolta laiturilta voi toisesta reunasta hyvin onkiakin. Rantoja ympäröivä nurmialue sopii hyvin pelaamiseen, leikkimiseen ja juoksemiseen. Onpa laiturilla järjestetty jopa tanssitkin, joten hyvin monenlaista aktiviteettiä Aholanraitin ranta mahdollistaa.

Ranta on lännen puoleinen, joten siihen paistaa upeasti ilta-aurinko, mikä tekee rantaelämän ja uimisen mukavaksi illallakin.

 

Aholanraitin-vuokramökit-ranta-ongella
Ongella Aholanraitin isolla laiturilla. Takana näkyy Koivuniemi-mökin kulmaa, sekä koivuniemen laituri.

 

What kind of beach there is at Aholanraitti? This is something that most people want to know when they plan their holidays. It is such an important thing on summer holiday.

At Aholanraitti, each summer house has their own small swimming platform, where you can dive from into the lake when ever you like.

In the middle of the summer houses, there is a bigger swimming place with a swallow sandy bottom, which is suitable even for small children. There every one who visits Aholanraitti can swim when ever they wish. At this swimming place there is also a big platform where you can come sunbathing or just stay, relax and enjoy the warm evening sun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *