Ajanviete

Ajanvietemahdollisuuksia Aholanraitilla ja lähiseuduilla

Meillä voit viettää lomasi juuri niin kuin itse toivot: nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta omassa rauhassa tai liikkua järvellä, metsässä ja hiekkateillä yksin tai perheen kanssa tai sitten hyödyntää lähialueen palvelutarjontaa aina laskettelukeskuksista kylpylöihin.

Ajanviettomahdollisuudet paikan päällä

Kesäinen luonto tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kokemuksille ja elämyksille. Kesällä käytettävissäsi on soutuvene ja kanootti sekä koko Päijänne niin veneilyyn, kalastukseen kuin uimiseenkin. Talvella puolestaan Päijänne tarjoaa upeat mahdollisuudet mm. ulkoiluun, luisteluun, pilkkimiseen ja hiihtoon. Lumitilanteen salliessa ajamme ladut latukoneella lähiympäristön metsäteille sekä jäälle.

Loppukesällä ja syksyllä voit hyödyntää myös metsän antimia lomaillessasi. Marjastus- ja sienestysmaastot ovat täällä rajoittamattomat.

Lähialueen aktiviteettitarjontaa

Noin kuuden kilometrin päässä Aholanraitista Jyväskylän suuntaan löytyy Vaarun vuoren luonnonsuojelualue luontopolkuineen (sivun pääkuvassa Vaarunvuoren luontopolun komein maisema).

Joutsan suunnasta noin 40 kilometrin päästä löytyy puolestaan Leivonmäen kansallispuisto, joka tarjoaa myös hienoja ulkoilumahdollisuuksia.

Toimintaa kaipaavalle lähiseutu tarjoaa laskettelukeskukset Himoksella (50 km) ja Riihivuoressa (45 km), uimahallit Muuramessa (30 km) ja Jyväskylässä (50 km)

Kaupunkikulttuuria, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia tarjoaa Jyväskylä sekä Jämsä. Näistä löytyy niin elokuvateatterit, ravintolat, yökerhot kuin museoita ja teatteriakin. Jyväskylän alueella voi tutustua myös vaikkapa Viherlandiaan, Pandan makeistehtaaseen ja Alvar Aallon museoon.

Päivittäistavarapalvelut, kuten ruokakaupat, posti, pankkiautomaatti ja muutama ravintola löytyvät Korpilahdelta 25 kilometrin päässä Aholanraitista. Automarketit löytyvät Jyväskylän Keljonkeskuksesta, johon ajaa noin 45 minuuttia Aholanraitilta.

 

Aholanraitin-vuokramökit-aktiviteetit-vaarunvuori
Vaarunvuoren luontopolulla on komeat maisemat Päijänteelle.
Neljän kilometrin luontopolku taittuu mukavasti myös lapsilta. Matkalle mahtuu monenlaista maastoa ja maisemaa ihmeteltäväksi.